Lånansøgning uden lønsedler
Lånansøgning uden lønsedler – Er du er selvstændig og har ingen lønsedler?
Mange selvstændige har ingen lønsedler. Som indehaver af et enkeltmandsfirma kan man hæve overskuddet (og mere til, men det kan være risikabelt) direkte ind på sin privatkonto. Men uanset hvor meget man hæver, vil man blive beskattet af hele årets overskud. Der findes dog mulighed for at undgå at blive fuldt beskattet af hele overskuddet, og dermed lade kapital blive i virksomhed – nemlig virksomhedsordningen. Den kommer vi tilbage til.
Du har ingen lønsedler, så hvordan skal du kunne lave en låneansøgning, til både banklån, billån, realkreditlån, pantebrevslån og så videre. Løsningen ligger i reviderede årsregnskaber og balancer for indeværende år. Her skal du helst kunne fremvise nogle solide overskud, og helst nogenlunde positiv egenkapital. Især de reviderede regnskaber er vigtige. Her skal du have en revisor ind over, der kan stå inde for regnskabsgrundlaget (dvs kontrol af bilag og bankkonto-udtog og at regnskabet stemmer).
Lånansøgning i bank
Ved en lånansøgning skal du også kunne fremvise et virksomhedsbudget, der også tager højde for dine månedlige privathævninger, såvel som vise et 2-3 årigt budget for virksomheden og din indtjening.
Så de dokumenter du skal bruge, vil være reviderede årsregnskaber, fuldt bogført balance for indeværende år, samt budgetter for indeværende og kommende år. Med disse bør banken kunne kreditvurdere dig på lige fod med en lønmodtager.
Det vil dog oftest kræve, at privat-bankrådgiveren konsulterer en erhvervsrådgiver for at sikre en god sagsbehandling af din sag. Ofte er banker ret risiko-averse, og alt der falder udenfor de sædvanlige kasser, ender gerne med et ”nej” i banken. Især hvad angår boliglån som typisk er de største lån, og dermed mest risikofyldte. I forhold til boliglån vil boligens værdi naturligvis være afgørende for lånet. Start processen med en uafhængig vurdering af huset – Her kan du bruge en tjeneste som maeglerinfo.dk.
Erhversvenlige banker
Hvis du alligevel ender med et nej, kan du roligt forsøge dig med en lånansøgning hos 2 andre banker – mindre banker som Mercur bank og Sparekassen Kronjylland, er begge er kendt for at være erhvervsvenlige. Insistér på, at få en erhvervsrådgiver der har forstand på regnskaber, så du sikrer dig en ordentlig behandling af din sag.
Hvis du ikke hæver hele virksomhedens overskud, og gerne vil lade en del stå tilbage i virksomheden til næste eller kommende år, kan du benytte dig virksomhedsordningen. Virksomhedsordningen fungerer lidt ligesom selskabsskat – dvs den del af virksomhedens overskud (som du ikke har hævet privat) forbliver i virksomheden og beskattes med 22% – svarende til satsen for selskaber(A/S eller ApS). Men hvis du på nogen forventer at skulle hæve det tilbageværende overskud næste år, skal du hellere gøre det nu. Ellers ender du med at betale alm. indkomstslkat + 22%. Det vil være en ret dårlig handel for dig, og en lidt for god handel for Skat.
Pingback: Få 3 gratis tilbud på flyttefirma i Fredericia - Få 3 gratis tilbud