Få 3 gratis tilbud

Find de allerbedste tilbud online

Advokattilbud

Boligvurdering ved ejendomsmægler

Der kan være mange grunde til at få vurderet boligen af en ejendomsmægler. Skal man re-finansiere, omlægge lån, sælge boligen eller er man bare nysgerrig. Uanset årsag, bør man gå grundigt til værks. Står du og skal omlægge lån, kan det være vigtigt, at belåningen kommer under enten 80% eller 60% af boligvurderingen – så slipper du med billigere bidrag.

Online boligvurderingsværktøjer

Der findes en del værktøjer på internettet der kan hjælpe dig med at få en data-drevet indikation af boligens pris. Her er værktøjer som  https://www.dingeo.dk/ ,Sunday.dk og bolighed.dk. Især på dingeo.dk kan du få alle beregningsdetaljer, der ligger til grund for vurderingerne. Men på den samme bolig kan disse svinge betydelig med op til +/- 20%, afhængig af den valgte metode. Et eksempel er en lejlighed på Østerbrogade 33, der ifølge dingeo.dk kan være fra 7.5 mill -> 11.6 mill kr. værd.

Mægleren satte den til 9.6 mill kr. Netop på Østerbro er priserne steget meget de seneste mange år, dog er antal bolighandler og også priser faldet noget det seneste halve års tid. Derfor bør man alliere sig med en lokal ejendomsmægler på Østerbro. Hvis du virkelig skal bruge en solid vurdering, hvor netop din boligs særlige forhold tages i betragtning, bør du netop kombinere de automatisk beregnede vurderinger med vurderinger fra lokale ejendomsmæglere.

Regn selv boligens værdi

På Finans Danmark’s boligstatistik kan du hente m2-udviklingen i dit postnr. Se http://rkr.statistikbank.dk/201. Først finder m2-prisne i det kvartal du købte din bolig. Lad os for eksemplets skyld antage det var 22.500kr/m2. Dernæst henter du den seneste m2-pris i dit postnr som vi antager er 28.500kr/m2. Så laver du denne beregning, hvor jeg antager du betalte 3.000.000 for boligen: 

28.500/22.500 * 3.000.000 = 3.800.000 kr. Din bolig er dermed steget 800.000 kr i værdi.  I eksemplet brugte jeg m2-udviklingen for Værløse fra 2010 til 2018.

Estimatet forudsætter en række ting, herunder at din boligs stand ikke er forringet i den mellemliggende periode, og at den nære & lokale prisudvikling svarer til den for hele postnummeret.

Ejendomsmægler – invitere 3 mæglere til at vurdere boligen

Sammen med de beregnede vurderinger, bør du hente vurderinger ind fra lokale ejendomsmægler firmaer. Her kan det faktisk være vigtigt at gøre din bolig klar – en del af mæglerens vurdering vil være baseret på helhedsindtrykket. Her er det vigtigt at boligen står pænt, at der er ryddet op og gjort rent, der simpelt indrettet, og luftet ud. Få pudset vinduerne og træk gardinerne fra. Drypper vandhanen så få den fikset. Det hele tæller med.

Når boligen er klar kan du benytte ejendomsmægler firmaet bedstemægler.dk, til nemt at invitere 3 ejendomsmæglere, der hver især vil dig et bud på boligens værdi. Hvis du har set ”hammerslag”  i TV, ved du, at du roligt kan regne med 3 forskellige bud. De fleste ejendomsmægler firmaer tilbyder at vurdere boligen gratis.

One thought on “Boligvurdering ved ejendomsmægler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *