Få 3 gratis tilbud

Find de allerbedste tilbud online

Advokattilbud

Få advokathjælp til udarbejdelsen af skøde

Ved boligkøb skal der altid udarbejdes et skøde, så ejerskiftet registreres korrekt. Dette skøde står køberen som hovedregel for at udarbejde, og du kan selv lave skødet og sende det til tinglysning. Vi anbefaler dog, at du tager fat i en skødeadvokat, så du er sikker på, at skødet bliver lavet fuldstændigt korrekt. Som køber er det nemlig dit bevis for, at en overdragelse har fundet sted, og du nu derfor er den nye ejer af boligen. Det er altså et essentielt dokument, og det er vigtigt, at alt er udarbejdet korrekt, så du juridisk set er den retmæssige ejer af boligen.

Hvad er et skøde?

Et skøde er et juridisk bindende dokument på, at køberen er den nye ejer af huset. Det er derfor vigtigt, at du får lavet et skøde, da det bliver en slags ’kvittering’ på, at du har købt huset. På baggrund af købsaftalen mellem køber og sælger bliver der lavet et skøde, som gør købsaftalen gældende og bindende. Købsaftalen og skødet er derfor ikke det samme, da skødet sætter betingelserne i købsaftalen i kraft.

I skødet vil der være nogle gentagelser fra købsaftalen, men købsaftalen er mere detaljeorienteret, mens skødet er selve overdragelsen.

Hvad kan skødeadvokaten hjælpe med?

Du kan som sagt selv lave et skøde, men en skødeadvokat kan være en stor hjælp i denne proces. En skødeadvokat kan både udarbejde skødet og få det tinglyst, hvilket er en vigtig detalje. Uanset om du selv laver skødet eller får en skødeadvokat til det, skal skødet tinglyses, før det bliver gældende og bindende.

Med en skødeadvokat slipper du derfor for processen, idet skødeadvokaten kan hjælpe dig bedst muligt. Det handler både om, at du får et skøde, der er velformuleret, og hvor der ikke er tvetydigheder. Tvetydigheder opstår typisk i skøder, der er udarbejdet af køberen selv, hvilket man gerne skal undgå. Du får derfor med en skødeadvokat et veludarbejdet og tinglyst skøde.

Skødeadvokater har oftest mere erfaring inden for skøder, boligkøb og tinglysning, hvorfor du også får et mere professionelt dokument, hvis du lader en skødeadvokat om at skrive det. En skødeadvokat vil også kunne hjælpe dig i processen med at skrive skødet, hvis du har brug for dette.

Hvem kan ellers hjælpe med at skrive skødet?

Hvis du er fast besluttet på, at du ikke selv vil skrive skødet, så anbefaler vi selvfølgelig, at du går til en skødeadvokat i stedet. Men du kan også få hjælp af eksempelvis jurister, hvis du har brug for vejledning til udarbejdelsen.

Det er billigere at få en jurist til at se på skødet, end at få en skødeadvokat til at udarbejde det. Når du derfor skal vælge, hvordan udarbejdelsen skal foregå, kan det være en god idé at aftale med sælger, hvordan I fordeler omkostningerne. Nogle vil mene, det er køber, som står for udgifterne, mens andre vil mene, at de skal splittes mellem sælger og køber.

One thought on “Få advokathjælp til udarbejdelsen af skøde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *